Dansk Flygtningehjælp stopper aktiviteter i del af Sydsudan

Skrevet af admin

13/04/2016

Dagens topnyheder

Dansk Flygtningehjælp har stoppet aktiviteterne i et område i Sydsudan, efter to sydsudanske nødhjælpsarbejdere er blevet skudt og dræbt onsdag.

De to nødhjælpsarbejdere arbejdede for Dansk Flygtningehjælps minerydningsorganisation, DDG, og blev dræbt af ukendte gerningsmænd, da de var på vej til deres arbejde i regionen Yei.

- Det er en tragisk hændelse, siger divisionschef i Dansk Flygtningehjælp Christian Jacob Hansen.

- Vi har stoppet vores aktiviteter i det område, hvor det her er sket. Det har vi gjort for at finde ud af, hvad de specifikke omstændigheder er, siger han.

De dræbte var sydsudanske statsborgere, som arbejdede i den sydlige Yei-region med at fjerne landminer og ueksploderede bomber.

Mineryddernes køretøj blev angrebet på vej til Yei-regionen.

Det er endnu uvist, hvilke motiver der ligger bag angrebet på minerydderne. Dansk Flygtningehjælp har umiddelbart vurderet, at gerningsmændene ikke angreb køretøjet, fordi det var nødhjælpsarbejdere.

Derfor har organisationen ikke planer om at trække sig ud af Sydsudan.

For Dansk Flygtningehjælp gælder det først og fremmest om at finde ud af, hvad der er sket og håndtere situationen for medarbejderne og de efterladtes familier.

- Vi har gennemført nogle sikkerhedsundersøgelser, som vurderer, at området sådan set er sikkert. Derfor har vi nu brug for at forstå, hvad vi kan gøre, og om det her giver anledning til forandringer i forhold til den måde, vi opererer på, siger Christian Jacob Hansen.

Det vil påvirke ti nødhjælpsarbejdere midlertidigt, at Dansk Flygtningehjælp har stoppet arbejdet i området.

Over 50 nødhjælpsarbejdere er blevet dræbt, siden borgerkrigen i Sydsudan brød ud for omkring to år siden.

/ritzau/