Dansk Flygtningehjælp udlover 100.000 til bedste roman om flygtninge

Skrevet af admin

31/08/2015

Mest læste i dag

Flygtninge og migration er temaet for en endnu uskrevet bog, som Dansk Flygtningehjælp, Dansk Forfatterforening og forlaget Tiderne Skifter i samarbejde vil udgive.

De har nemlig annonceret en forfatterkonkurrence, hvor håbefulde forfattere kan skrive deres bud på en roman om flygtningeproblematikken.

Ifølge Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, er det vigtigt at sætte flygtningedebatten i et nyt lys, og der er litteraturen et oplagt redskab.

- Litteratur kan skabe oplevelse og indlevelse på en måde, som medierne ikke kan. Vi håber, at en god roman om flygtningeforhold kan få folk til at forstå flygtninges handlinger og deres behov for en håndsrækning, siger Andreas Kamm til Ritzau.

Hos Tiderne Skifter mener forlagsdirektør, Claus Clausen, at konkurrencen er vigtig, da flygtningesituationen er et overset emne i dansk litteratur.

- Flygtningespørgsmålet er endnu ikke levet behandlet så udførligt i litteraturen herhjemme. Det glæder jeg mig til, at vi kan ændre på, siger Claus Clausen i en skriftlig udtalelse.

Selvom en roman er fiktion og et kunstnerisk udtryk, mener Dansk Flygtningehjælp alligevel, at en bogen kan spille en vigtig rolle i befolkningens forståelse af flygtninge.

- Selvom det er fiktion og fantasi vil det stadig tage afsæt i virkelighedens verden. Derfor tror vi, at læseren vil opleve indlevelse, siger Andreas Kamm.

Både grønne og garvede forfattere kan deltage i konkurrencen, der slutter 1. juli 2016. Derefter vil deltagernes manuskripter blive vurderet af en jury af danske forfattere og litteraturkritikere.

Vinderen af konkurrencen offentliggøres i oktober 2016 og bliver belønnet med 100.000 kroner og udgivelse af bogen på Tiderne Skifter.

/ritzau/