Dansk Folkeparti beklager Maori-latterliggørelse

Dagen igennem har Dansk Folkeparis Marie Krarup været en tur gennem mediemøllen, efter hun formulerede sig kontroversielt om et besøg i New Zealand.

Det skete i et blogindlæg i Berlingske.

- Vi skulle igennem et langt ritual, der foregik på maori, hvor de nydelige, hvidklædte og europæisk udseende søofficerer talte på gebrokkent maori og sang en sang, der lød som " Mariehønen evigglad" på maori - komplet med pædagog-guitar-akkompagnement. Efter ritualet fik vi endelig lov til at hilse på officererne - men med næsegnidning - ikke håndtryk. Jeg skal hilse og sige, at man føler sig som en idiot, når man tvinges til at gnide næste med 10 europæisk udseende søofficerer.(...) Det er mig en gåde, at de stakkels søofficerer kunne udholde både ceremonien og omgivelserne, skrev hun blandt andet.

Hele dagen har Marie Krarup afvist at undskylde sine ord, men nu kommer Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, på banen og undskylder på hendes vegne.

- Marie Krarup har de seneste dage været i medierne i forbindelse med et blogindlæg om forsvarsudvalgets rejse til New Zealand. I denne forbindelse har det vakt opsigt, at det har fremstået, som om Marie Krarup har latterliggjort New Zealands officielle måde at tage imod forsvarsudvalget på, skriver Søren Espersen i en pressemeddelelse.

- Forsvarsudvalget rejste til New Zealand som officielle gæster og jeg vil understrege, at udvalgets medlemmer - ligesom alle andre gæster - selvfølgelig skal respektere værtslandet og dets måde at indrette sig på. Akkurat som jeg mener, at folk der kommer til Danmark skal respektere Danmark og vores måde at indrette sig på, skal vi det, når vi rejser udenlands. Dette gælder selvsagt også folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti, skriver han.

- Dansk Folkeparti skal derfor beklage Marie Krarups blogindlæg - og den misere, det har givet anledning til. Vi tager til efterretning, at Marie Krarup har sagt, at hun har ment indlægget som et satirisk indslag og ikke havde til hensigt at genere folk på New Zealand, fortsætter han.

Dagens Gossip