Dansk Folkeparti ekskluderer lokalpolitiker for racisme

Dansk Folkeparti har ekskluderet medlemmet Benny Hygum af lokalafdelingen på Nørrebro, efter han har fremsat racistiske kommentarer på Facebook. 

Det bekræfter Dansk Folkeparti overfor Dagens.dk. 

- Jeg kan bekræfte, at vi har ekskluderet Benny Hygum fra Dansk Folkeparti, siger partisekretær i Dansk Folkeparti, Poul Lindholm Nielsen. 

Han vil ikke gå i detaljer om sagen, da det det er en personsag, men Poul Lindholm fortæller, at det skyldes nogle kontroversielle ytringer, som Benny Hygum har fremsat på Facebook. 

- Der var nogle udtalelser af forskellig art på Facebook, som vi ikke kunne acceptere, og derfor har vi valgt at ekskludere ham, siger Poul Lindholm Nielsen til Dagens.dk.

Netsiden P77 bragte i første omgang skærmbilleder af en række udtalelser fra Benny Hygum, der altså nu har ført til ekskluderingen. 

Det omfatter blandt andet udtalelser om, at asylansøgere er udyr, der skal sulte ihjel, samt omtaler af mørke personer som 'niggerlorte'

På sin egen Facebook bekræfter Benny Hygum ligeledes, at han er blevet ekskluderet. 

- På trods af tidligere advarsel har du valgt at fortsætte opslag på Facebook af en karakter, som er helt uantagelig. Lidt morsomt fra et parti, som lige er blevet dømt til at betale erstatning for en annonce, som retten finder krænkende, skriver Benny Hygum. 

Dagens Gossip