Dansk Folkeparti »forlader ingen forhandlinger«

»Dansk Folkeparti forlader ingen forhandlinger. Jeg tror, det er gavnligt for eleverne og for folkeskolen, at vi bliver,« siger ordføreren, der tror på en aftale i denne uge.

De Konservative har ellers truet med at blokere for et folkeskoleforlig, hvis timetallet bliver for højt. Partiet vil ikke være med i en aftale, hvor de ældste elever skal gå i skole mere end 35 timer om ugen, for det er med konservative øjne det samme som en heldagsskole.

»Hvis alle de andre partier vil have en heldagsskole, så bliver det uden Det Konservative Folkeparti, og så kan det ikke træde i kraft før efter næste valg, og så må vælgerne jo tage stilling til på valgdagen, om det er noget, de ønsker,« siger K-formand Lars Barfoed (K) før forhandlingerne mandag.

Dansk Folkeparti er på linje med det konservative ønske, men er klar til at gå på kompromis.

»Vi skal alle sammen give os, vi er seks partier, og så må vi se, hvor langt vi kan nå,« siger Alex Ahrendtsen.

»Det har selvfølgelig ikke gjort det lettere for os, at andre partier har meldt ud, at de gerne vil have en lidt længere skoledag end os, men det er det, vi er gået til forhandlinger med, og så må vi se, hvor langt vi kan nå,« gentager Alex Ahrendtsen.

Regeringen spillede oprindeligt ud med en skoleuge på 37 timer for de ældste elever, mens Venstre ønsker en uge på 35 timer. Ifølge kilder forhandles der lige nu om et timetal derimellem.

Dagens Gossip