Dansk Folkeparti i opgør med menneskerettighederne

Dansk Folkeparti vil have omskrevet Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til Berlingske som indspil til tirsdagens nye runde forhandlinger om en stramning af asyl- og udlændingepolitikken.

Martin Henriksen mener blandt andet, at det skal være lettere at afvise familiesammenføringer og smide kriminelle udlændinge ud. Og det kræver en ændring af konventionen, som Europarådet vogter over.

- Vi ser gang på gang, at der er problemer med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Det ser vi, når anklagemyndigheden vil udvise kriminelle udlændinge, men ikke kan eller først skal igennem flere ankesager, før de kan udvise.

- Det er ekstra relevant at sætte det problem på dagsordnen, når man har formandskabet og dermed ansvaret for møderne, siger han til Berlingske.

Han får blandt andet opbakning fra Liberal Alliance, hvor politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll mener, at de internationale spilleregler bryder sammen, hvis man ikke reformerer konventionerne.

- Derfor går vi ind for at tilpasse konventionerne til virkeligheden, og vi mener, at regeringen må arbejde for det på Danmarks vegne, siger han.

Hverken Venstre eller Socialdemokratiet ønsker at kommentere DF's forslag over for Berlingske, men Enhedslisten appellerer til, at både S og V står fast

- Det er ikke nyt, at DF synes, at de grundlæggende menneskerettigheder er noget pladder. Hidtil har selv Venstre kunnet se fornuften i, at vi internationalt har forpligtet os på nogle minimumsstandarder. Det går jeg ud fra, at Venstre fortsat mener.

- Også Socialdemokraterne burde kunne komme med en klar melding på, om vi vil overholde Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, siger Johanne Schmidt Nielsen, politisk ordfører for Enhedslisten.

/ritzau/

Dagens Gossip