Dansk Folkeparti kræver regler om halalslagtet kød i børnehaver

Ifølge statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er det forkert, når børneinstitutioner dropper svinekødet af religiøse hensyn. Hun siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at hun er »lodret imod det«, og at danskerne skal »holde fast i vores egne traditioner og kultur«.

Den udmelding giver Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), ikke meget for.

»Det lyder så fint og flot, når statsministeren siger det, hun gør. Det gør det bestemt, men når hun i samme sætning slår fast, at der ikke skal indføres regler på området, ja, så er det politikersprog for, at regeringen ikke vil gøre andet end at tale om problemerne,« lyder det i en skriftlig kommentar fra Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti og Venstre har i løbet af sommeren efterlyst mærkning af halalslagtet kød i køledisken. Samtidig er det blevet diskuteret, om det er i orden, at man på for eksempel Hvidovre Hospital kun kan få halalslagtet kød.

Selv om Helle Thorning-Schmidt siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at der skal være plads til almindelige frikadeller og flæskesteg, og at hun ikke synes, at man kun skal servere halalkød på hospitalet, så afviser hun at indføre lovgivning om svinekød eller mærkning af halalslagtet kød. Det falder ikke i god jord hos Dansk Folkepartis integrationsordfører.

»Det er vigtigt at understrege, at det er forkert at udelukke lovgivning som et redskab til at værne om dansk kultur. Dansk Folkeparti vil bevare vores traditioner og vaner, og det er i høj grad op til danskerne at gøre det. Men politikerne bør også bruge de muligheder, som vi har til rådighed,« lyder det fra Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti fremsætter nu et konkret forslag i Folketinget, som ifølge Martin Henriksen skal »forhindre diskrimination af danskere«, og som skal »fjerne disse urimelige lokale forbud mod svinekød«.

»Og det bliver statsministeren nødt til at stemme for, for ellers har vi en regering, som ikke gider at løfte en finger for dansk kultur. Jeg håber oprigtigt, at regeringen og de borgerlige vil støtte os i denne principielle sag,« lyder det fra Martin Henriksen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip