Dansk Folkeparti stormer forbi Socialdemokraterne

»Vi ligger på et for lavt niveau. Det ved vi alle sammen godt. Men vi tror stadig på vores sag. Og så må vælgerne på valgdagen lave en vurdering af, om Danmark er kommet et bedre sted hen, end da vi overtog ansvaret. Vi er i gang med et langt, sejt træk. Vi skal bevise, at det træk er det rigtige. Vi er kun halvvejs inde i perioden, og jeg er overbevist om, at danskerne er klar over krisens omfang og kan se, at der er behov for at vise lederskab og trække landet ud af krisen,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S).

På spørgsmålet om, hvorvidt han tror på, at Socialdemokraterne kan genvinde magten, svarer ordføreren:

»Ja, det gør jeg. Socialdemokraternes historie er bygget på, at vi er blevet dømt ude hele vejen igennem og altid kommet tilbage. Hvis vælgerne vil vurdere os på, om Danmark er trukket i en bedre retning end da vi overtog, så tror jeg på, at opbakningen kommer tilbage«.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), er ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten godt tilfreds med den store opbakning. Han siger imidlertid direkte, at målingen, der viser en vælgeropbakning på 20,2 procent til Dansk Folkeparti, skyder over mål.

»Det er ikke vores egen vurdering, at vi ligger på 20 procent på valgdagen. Vi er begunstiget af gode tal for tiden, og det skyldes, at mange vælgere er skuffede over og trætte af regeringen og Socialdemokraterne. På grund af den skuffelse siger mange af dem så, at de støtter os i stedet. Frem mod valget vil vi sige klart, hvad vi vil, og hvad de kan få her. Og så håber vi, at flere og flere af vælgerne vil blive hos os og ikke bare siger, at de gør det, fordi de er skuffede over de andre,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Dagens Gossip