Dansk Folkeparti vil flytte københavnerjob til landområder

Skrevet af admin

04/08/2015

Mest læste i dag

Der er for mange statslige arbejdspladser i hovedstadsområdet, mener Dansk Folkeparti, som nu kommer med en liste på 12 arbejdsplader, der kan flyttes væk fra byen og ud i provinsen.

Det skriver tv2.dk.

Listen spænder over alt fra Styrelsen for Videregående Uddannelser over Kulturstyrelsen til Vejdirektoratet.

- Det er jo oplagt, at mange af de ting, som disse styrelser beskæftiger sig med, i den grad har relevans for lokalområderne rundt omkring i Danmark og ikke nødvendigvis særlig meget relevans for København, siger gruppeformand for DF, Peter Skaarup til TV2.

- Hvis man eksempelvis tager NaturErhvervstyrelsen, så skaber de rammerne for danske landmænd og fiskere og den natur, der omgiver os. Og så er det jo ret naturligt, at sådan en organisation også befinder sig ude i landdistrikterne, siger han.

Det er ikke nødvendigvis alle steder på listen, der skal flyttes, men de skal være en del af den diskussion, som partiet skal have med Venstre.

DF er nemlig ikke ene om at ville omrokere offentlige myndigheder. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen kigger også på, hvilke statsjob, der kan flyttes ud.

Regeringspartiet er ikke kommet med en konkret liste endnu.

Ud over Kulturstyrelsen, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Vejdirektoratet står NaturErhvervstyrelsen, Banedanmark, Naturstyrelsen, Energistyrelsen, Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Geodatastyrelsen, Søfartsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Visit Denmark også på partiets liste.

Udmeldingen fandt sted mandag på Dansk Folkepartis første dag af partiets sommergruppemøde, som varer til onsdag.

/ritzau/