Dansk Folkeparti vil have genoptaget Scandinavian Star-sagen

En selvudnævnt ekspertgruppe fremlagde lørdag nye oplysninger om den 23 år gamle brand, og det får nu Dansk Folkeparti til at bede justitsministeren om at se på sagen igen.

»Jeg synes, justitsministeren bør rekvirere den rapport, som ekspertgruppen har lagt frem og så på den baggrund vurdere, om der er nye oplysninger, som kan danne baggrund for, at sagen genoptages,« siger medlem af Folketingets retsudvalg Dennis Flydtkjær (DF).

Det er aldrig lykkedes politiet at opklare hvem, der stod bag branden på færgen, der kostede 159 mennesker livet.

Men politiets mistanke samlede sig om den danske lastbilchauffør Erik Mørk Andersen, der selv omkom i flammerne. Men ekspertgruppen hævder nu, at den danske lastbilchauffør umuligt kunne være brandstifteren, da han omkom som en af de første, mens han lå i sin kahyt.

»Vi taler jo om et muligt justitsmord mod den danske lastbilchauffør. Derfor mener jeg, de danske myndigheder må se på sagen igen og presse på over for Norge for at få genoptaget efterforskningen af sagen,« siger Dennis Flydtkjær.

Sagen blev formelt afsluttet i 1993, da den danske skibsreder Henrik Johansen og skibets kaptajn blev hver idømt seks måneders fængsel for brud på loven om skibes sikkerhed.

Senere kom det frem, at skibet i virkeligheden var ejet af et amerikansk rederi. Den norske ekspertgruppe hævder, at skibet blev overforsikret en uge før katastrofen, og at det formentlig var medlemmer af besætningen, der - mod betaling - stod bag ildspåsættelserne.

»Jeg ved godt, man skal være varsom med at rode op i en sag, der er 23 år gammel, men den her sag er så principiel, at vi bør gøre det alligevel. Hvis det ikke var den danske lastbilchauffør, der stod bag branden, så kan de ansvarlige jo gå rundt derude et sted,« siger Dennis Flydtkjær.

Også støttegruppen for de overlevende og efterladte har krævet, at sagen granskes påny, men det har den norske rigsadvokat hidtil afvist.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip