Dansk Folkeparti vil have sociale klausuler i kontanthjælpsreform

Berlingske Nyhedsbureau erfarer mandag aften, at Dansk Folkeparti som et led i at nå til enighed om en kontanthjælpsreform ønsker, at der skal være sociale klausuler for store byggeprojekter, så lærlinge og andre praktikanter sikres en andel i projekternes udførsel. Ifølge Berlingske Nyhedsbureau drejer det sig om udførslen af større offentlige byggerier som eksempelvis hospitaler.

På kontanthjælpsområdet har knasten indtil videre været at enes om ydelsen til unge mellem 25 og 29 år. Her ønsker regeringen at afskaffe den nuværende ydelse og i stedet lave et aktivitetstillæg. Det forslag støttes af Dansk Folkeparti.

De Konservatives arbejdsmarkedsordfører Benedikte Kiær (K) ønsker, at der i stedet for en fast ydelse tages individuelt stilling til den enkelte unge under 30 år.

»Regeringen krammer Dansk Folkeparti her, men vi mener, at det vil være mest hensigtsmæssigt at have den samme ydelse og så tage stilling til den enkelte unges behov,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger har Dansk Folkeparti også haft de sociale klausuler oppe at vende i forhandlingerne om Vækstplan DK. Men nu indgår det som et centralt element i forhandlingerne om kontanthjælpsreform.

Forhandlinger ventes at starte omkring klokken 21.00 mandag aften.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip