Dansk Folkeparti vil øge overvågning om nødvendigt

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), der ikke vil udelukke tanken om både at øge overvågningen og ændre lovgivningen, hvis truslen om terror i Danmark øges.

»Det er lykkedes at dæmme op for de terrorangreb, der har været på dansk jord af større omfang. Men det er klart, at vi hele tiden skal være på vagt for at se, om truslen ændrer sig. Gør den det, bliver vi nødt til at ændre overvågningen og lovgivningen om nødvendigt,« siger Peter Skaarup, der blandt andet henviser til det forpurrede terrorangreb på Morgenavisen Jyllands-Posten i 2009.

Han understreger, at der »selvfølgelig skal være en vis form for overvågning« for at beskytte nationen.

»Den skal først og fremmest være målrettet mistænkelige personer, i øjeblikket især islamister, der vil bruge terror til at opnå politiske mål. Vi går ikke ind for en generel overvågning af befolkningen, men vi skal gøre, hvad vi kan for at dæmme op for terror både her og andre steder i verden,« slår Peter Skaarup fast.

Onsdag kom det frem, at den amerikanske regering har brugt det mislykkede terrorangreb mod den danske avis som argument for efterretningsagenturet NSAs massive indsamling og lagring af data, som blev afsløret af The Guardian i sidste uge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip