Dansk Folkeparti vil sætte ambassader under lup

Det mener Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted (DF), der kalder sagen forkastelig.

»Det er på sin plads, at regeringen tager fat på ambassaden og siger: Det her er ikke acceptabelt. Regeringen bør også undersøge, hvor mange andre ambassader der har lignende vejledninger liggende,« siger Bent Bøgsted til Berlingske Nyhedsbureau.

»Den vejledning, de burde have liggende, ville være omkring det danske flexicurity-system (kombination af fleksibilitet for arbejdsgiverne med flere former for sikkerhed for medarbejdere, red.) og ikke en vejledning i, hvordan man kan snige sig uden om danske lovkrav og undgå overenskomster,« fastslår Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører.

I manualen beskyldes fagforeninger i Danmark desuden for at anvende ulovlige metoder, når de vil have polske virksomheder til at aftale dansk løn.

»I praksis tvinger fagforeninger polske entreprenører, ved forskellige og ofte ulovlige handlinger, til at indgå overenskomster,« står der i manualen ifølge Fagbladet 3F.

Samtidig fraråder ambassaden at oplyse om lønforhold til sine ansatte og understreger, at fagforeninger ingen ret har til at få den slags informationer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip