Dansk Folkeparti vil splitte vækstplan i to dele

De to pakker handler henholdsvis om at fastholde nogle penge i den offentlige sektor og om at indføre afgifter for erhvervslivet i stedet for at sænke selskabsskatten, forklarer formand Kristian Thulesen Dahl (DF).

»Den ene pakke er, at hvis vi kan blive enige om at reformere SU- og kontanthjælpssystemet, så lader vi de penge, der kommer frem ved det, blive i den offentlige sektor, blandt andet til vores sygehuse, hvor vi har patienter liggende på gangene,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Partiet ønsker således en årlig vækst på 0,8 procent, der især skal komme sygehusene til gavn.

DFs anden pakke handler om de penge, regeringen vil bruge på at sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent. Dansk Folkeparti vil ikke sænke selskabsskatten, men dog stadig bruge penge »på at gøre noget godt for erhvervslivet«.

Partiet mener konkret, at man i stedet bør sænke visse afgifter, da effekten er større.

»Simpelthen fordi vi kan se i alt det materiale, vi har, at det giver mange flere arbejdspladser, det gavner erhvervslivet mere, og derfor er det den rigtige vej at gå,« siger Thulesen Dahl.

Det er særligt afgifter på energiområdet, Dansk Folkeparti vil have sænket.

Kristian Thulesen Dahl fremhæver, at regeringen i udspillet til vækstplanen allerede er på rette vej, men DF vil »forstærke de instrumenter« for blandt andet at forhindre virksomheder at flytte til eksempelvis Tyskland.

Mandag er første gang, at Dansk Folkeparti er indkaldt til forhandlinger om en vækstplan, og partiet har på forhånd ikke udelukket at lave en aftale med regeringen uden om Venstre og Konservative.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip