Dansk Folkepartis medstifter er død

Poul Nødgaard var i mange år en respekteret parlamentariker, som havde en erhvervsbaggrund som kæmner, datidens udtryk for en ledende kommunal økonomimand.

I en årrække var han kommunalbestyrelsesmedlem og viceborgmester, og siden blev han folketingsmand i Ringsted for Fremskridtspartiet fra 1990.

Den personligt altid noble og retlinede Nødgaard befandt sig ikke godt med folk, der skejede ud. Derfor var det naturligt, at han fulgte Pia Kjærsgaard (DF), da hun dannede Dansk Folkeparti.

I DF var han i mange år kommunalordfører og ligeledes meget respekteret, når han som præsidiemedlem sad i formandsstolen i Folketinget.

Nødgaard var synligt stolt, da datteren Karin Nødgaard kom i Folketinget i 2005, og efter at han selv udtrådte to år senere, fortsatte han i kommunalpolitik. Han blev valgt til byrådet i Ringsted i 2009. Her var han med til at sikre partiet solid fremgang.

Poul Nødgaard blev medlem af Kommunernes Landsforenings bestyrelse, og fra 2010 var han næstformand for KLs Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

»Poul var et fyrtårn. Både internt i Dansk Folkeparti og i forhold til de mennesker, han mødte i dagligdagen. Med hans fantastiske humør skabte han glæde, hvor end han kom,« siger Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl (DF), i en udtalelse.

Den aktive frimurer Nødgaard forblev en trofast deltager i partiarrangementer, hvor han var en nestor, der blev lyttet til – og altid god for en lun bemærkning. Han efterlader sig hustruen Hanne Nødgaard samt to døtre.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip