Dansk forfatters aske bliver spredt på Afrikas højeste bjerg

Jakob Ejersbo døde af kræft i en alder af kun 40 år i 2008, men nåede at blive landskendt med bogen Nordkraft, som han fik De Gyldne Laurbær for.

Han voksede op i Tanzania, hvilket prægede ham stærkt resten af livet og inspirerede ham til at skrive bøgerne Eksil, Liberty og Revolution, også kendt som Afrika-trilogien.

-  Han sagde det en smule kynisk og hårdt ramt af sygdom, at ”hvis det her lort slår mig ihjel, så skal du tage min aske og slæbe den op på toppen af Kilimanjaro.” Og det sagde jeg ja til, siger Ejersbos gode ven Morten Alsinger til Kulturen på News.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Han tager afsted sammen med Christian Kirk Muff, der også var venner med Jakob Ejersbo, og journalisten Rune Skyum-Nielsen på søndag. Turen skal danne rammen om en biografi om Ejersbo. Gruppen regner med at nå toppen den. 24. august.

- Jeg vil gerne se, om jeg kan binde en sløjfe på forløbet og komme videre. Ikke at jeg slipper det, men jeg slipper noget af den sorg og savn, som har været knyttet til mindet om Jakob - et savn jeg ikke helt har gjort op med, siger Morten Alsinger.

Dagens Gossip