Dansk forsvarskæmpe: Alle er startet forfra under Bruun

Under Jan Pytlick var Pernille Holmsgaard en af de sikreste støtter på det kvindelige håndboldlandshold på grund af sine evner som forsvarsspiller.

Men i de første landskampe med Klavs Bruun Jørgensen på sidelinjen har der været mindre spilletid til den erfarne København-spiller, der skal kæmpe hårdt for at opnå samme status på holdet som tidligere.

- Jeg og alle andre har skullet bevise os. Klavs har nogle tanker om, hvad han gerne vil. Han har nogle spillere, der passer godt ind i hans måde at tænke håndbold på.

- Så vi er alle blevet set an og har skullet gøre vores bedste. Og man har skullet bevise, at man kan de nye ting, siger Pernille Holmsgaard, der primært sigter til den nye, aggressive forsvarsstil, som Bruun Jørgensen har indført.

Det har også været en lille omvæltning for Holmsgaard, der er vant til at stå i den klassiske, flade formation, der er så udbredt i Danmark.

Men hun mener selv, at skiftet er forløbet problemfrit.

- Når man tænker på, at jeg har stået nede i en typisk 6-0 i mange år, så bliver man måske lidt overrasket over, at jeg er hurtig på mine fødder og kan dække frem i banen. Jeg kan godt lide at være mere aggressiv, og stilen ligger godt til mig, siger hun.

Men selv om præstationerne i firenationersturneringen i Spanien i sidste weekend var opløftende, kunne Holmsgaard ikke føle sig helt sikker, da landstræneren efterfølgende skulle udtage sin VM-trup.

Hun erkender da også, at der var flere nerver på end normalt.

- Jeg var spændt, og det var en lettelse, da jeg fik beskeden. Jeg har absolut ikke følt mig sikker overhovedet. Det er nok også meget sundt, at man skal præstere for at være med, siger Pernille Holmsgaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip