Dansk forsvarskomet glæder sig til svær sæson nummer to

Den danske landsholdsforsvarer Andreas Christensen er braget ind på både den danske og europæiske fodboldscene i den nyligt afsluttede sæson med store præstationer for Borussia Mönchengladbach og et gennembrud på det danske A-landshold.

Torsdag stødte han til landsholdslejren i Helsingør forud for landsholdets tur til Japan, og han ser med glæde tilbage på sin første sæson i Borussia Mönchengladbach.

- Den er gået hurtigt, synes jeg. Nu ser jeg bare frem til nummer to, hvor jeg skal bevise, at det er det niveau, jeg har. Det er sværere at blive deroppe, men det har været en sæson, jeg er meget glad for, siger Andreas Christensen.

Det Chelsea-ejede stortalent har fortsat en sæson mere tilbage af sin lejeaftale med den tyske klub. Hans ophold i Mönchengladbach startede dog ikke problemfrit.

Andreas Christensen var med i sæsonens første kamp i Bundesligaen, hvor holdet løb ind i en 0-4-øretæve mod Borussia Dortmund, og derefter røg han på bænken i de næste tre kampe, inden han vandt tilliden tilbage under en ny træner.

Fornemmelsen af at være udpeget som syndebuk var hård, men også lærerig.

- Det var ikke særlig sjovt, men jeg kom hurtigt over det, og lige så snart jeg spillede, så gik det godt i hvert fald. Men den første periode var utroligt tung, forklarer han.

- Jeg synes, jeg har lært meget både af den tunge periode og den gode periode. Jeg har lært en hel masse, og det er også det, jeg skal tage med ind i sæson to nu.

Den 20-årige forsvarskomet formåede sammen med holdet at snuppe fjerdepladsen i Bundesligaen, hvilket er lig med Champions League-kvalifikationskampe.

De kampe ligger midt i OL-perioden, og derfor går en ærgerlig Andreas Christensen glip af turen til Rio. Udsigten til endnu en sæson i Champions League er et stort plaster på såret.

- Jeg havde håbet på to sæsoner med Champions League, da jeg skiftede. Det betyder utrolig meget, for jeg bliver presset til det yderste hver gang. Det gør jeg også i Bundesligaen, som har et rigtig højt niveau, men Champions League giver bare lige lidt ekstra, siger han.

/ritzau/