Dansk golfsucces giver intens kamp om OL-billetter

Da kampen om de to billetter til golfturneringen ved OL i Rio begyndte sidste år, havde Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen er solidt forspring til de øvrige danske kandidater.

Men styrkeforholdet i dansk golf har forrykket sig i de seneste måneder, hvor Søren Kjeldsen har leveret flere store European Tour-resultater, og hvor Lucas Bjerregaard og Sebastian Cappelen har skaffet sig adgang til major-turneringen US Open.

Kjeldsen rykkede forbi Thorbjørn Olesen på kvalifikationslisten, da han vandt Irish Open i maj, og siden har nordjyden med andenpladsen i Nordea Masters i Malmø skaffet sig yderligere point.

Præstationerne i hele den toårige periode frem til 11. juli 2016 tæller med, når de to OL-billetter skal uddeles, og de nyeste resultater vægter højest, så der er fortsat masser af muligheder for at spille sig til Rio for de mange danske kandidater.

Senere på måneden kan to unge talenter - Sebastian Cappelen og Lucas Bjerregaard - spille sig ind i OL-kampen for alvor ved at levere et godt resultat i den prestigefyldte major US Open, hvor de foreløbig er de eneste kvalificerede danskere.

- Det er flot, at både Lucas og Sebastian har kvalificeret sig til US Open, siger eliteansvarlig i Dansk Golf Union, Claus Mølholm, til unionens hjemmeside.

- For Lucas, der er tidligere europamester og i dag spiller på European Tour, er det tredje Major golfturnering, han skal deltage i.

- For Sebastian er det første Major, men han har haft en fantastisk amatør collegegolf karriere i USA og har også vundet en enkelt gang på web.com touren, hvor han til daglig spiller.

- Det er derfor nogle spændende "young guns", som har mulighed for at overraske nogle af de etablerede spillere fra verdenstoppen, siger Claus Mølholm.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip