Dansk golfturnering jagter stjerner med større præmiesum

European Tour-turneringen Made in Denmark hæver præmiesummen i 2016-udgaven som et led i forsøget på at lokke stærkere spillere til turneringen.

Det oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Præmiesummen stiger fra 1,5 millioner euro til 1,8 millioner. Stigningen svarer til lidt over to millioner kroner, og den samlede præmiesum vil være oppe på over 13 millioner kroner.

- Hævningen af præmiesummen er sket som et led i forhandlinger om at få en lidt bedre dato og dermed blive den sidste turnering i Ryder Cup-kvalifikationen.

- Datoen og de ekstra to millioner kroner, er vi sikre på, vil betyde et endnu bedre felt og dermed endnu et løft af den folkefest, som vi har haft i 2014 og 2015, siger turneringspromotor Flemming Astrup.

Turneringen afvikles i 2016 fra 25. til 28. august. Det svarer til en uge senere i kalenderen end tilfældet var i 2015.

Lige som de to foregående år vil turneringen blive spillet på Himmerland Golf & Spa Resort. Thomas Bjørn forventes at deltage, og den danske golfspiller håber, at han får selskab af dygtige kolleger som følge af opgraderingerne.

- Det glæder mig at se, at der kan bygges på den succes, turneringen har været. At være den sidste turnering i Ryder Cup-kvalifikationen er stort.

- Jeg er sikker på, at det og den større præmiesum får endnu flere gode spillere til at komme til Made in Denmark 2016, siger Thomas Bjørn.

/ritzau/

Dagens Gossip