Dansk grime-raps dronning er død af kræft

Den danske rapper Ling Ly, bedre kendt under kunstnernavnet Linkoban, gik bort onsdag den 17. februar. Det skriver hendes familie og venner på kunstnerens Facebook-profil.

- Vi takker for al jeres kærlighed og støtte til Ling. Det har betydet rigtig meget for hende og os omkring hende, står der i Facebook-opslaget.

I oktober 2014 blev dansk-kinesisk-vietnamesiske Ling Ly diagnosticeret med stadie 4-kræft, der siden spredte sig til kroppens lymfesystem.

Efter intens kemo- og strålebehandling kunne de danske læger ikke tilbyde hende mere behandling, men til gengæld strømmede pengene ind via indsamlingshjemmesiden Caremaker til rapperen, så hun kunne få adgang til alternativ behandling i Tyskland. Indsamlingen nåede op på knap 165.000 kroner.

Undervejs i sygdomsforløbet opdaterede Linkoban jævnligt sine følgere på sociale medier om opture, nedture og tanker om det at være syg. Men nu har denne opdatering med familie og venner som afsender sat det endelige punktum.

- Hun var en glimtende stjerne og et utroligt menneske, og vi håber, at I sammen med os vil ære hendes minde og lade hendes musik leve videre, skriver de efterladte.

Den store støtte, som Linkoban fik fra det danske musikmiljø, kulminerede med en støttekoncert den 24. november 2015 med blandt andet gruppen Suspekt i front. Der blev også lavet støtte-merchandise for at indsamle penge til den kræftramte sangerinde.

Linkoban fik sit gennembrud i 2012 med nummeret "Like This", og spillede efterfølgende på Roskilde Festival for første gang samme år.

Igen i 2013 flød tonerne af Linkoban ud over et feststemt publikum på Roskilde Festival og på SPOT Festival i Aarhus. Hun cementerede sig hurtigt som et stærkt livenavn og høstede store anmelderroser for sit album "Ox".

Ling Ly blev 29 år.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip