Dansk guldvinder skal bære fane ved afslutningsceremoni

Skrevet af admin

28/06/2015

Dagens topnyheder

De tre danske guldmedaljer i badminton kaster nu ekstra ære og hæder af sig i form af en fanebærer fra fjersporten.

Morten Rodtwitt, der er chef de mission for det danske hold ved European Games, har valgt søndagens guldvinder i damesingle Line Kjærsfeldt som fanebærer til afslutningsceremonien søndag aften.

- Det er vildt fantastisk. Jeg blev helt chokeret, da jeg fik at vide for få minutter siden, at jeg skal bære fanen, og jeg vidste næsten ikke, hvad jeg skulle sige.

- Det er en ære at gå med dannebrog til afslutningsceremonien. Jeg er bare så stolt, siger Line Kjærsfeldt.

Selv om to danske BMX-kørere stadig har mulighed for at vinde en medalje søndag eftermiddag, så er Line Kjærsfeldt et oplagt valg, mener Morten Rodtwitt.

- Line Kjærsfeldt vinder den første og måske eneste individuelle guldmedalje til Danmark ved European Games, så hun var et helt naturligt valg til at skulle gå forrest med fanen, når der er afslutningsceremoni.

- Desuden har Line under hele turneringen vist, at hun er en vinder, så der var ikke så meget tvivl i mit valg af hende.

- Jeg håber, at guldmedaljen og rollen som fanebærer giver hende endnu mere mod på det olympiske, så vi forhåbentlig allerede ser hende ved OL i Rio om et år, siger Morten Rodtwitt.

Danmark hentede også guldmedaljer i herredouble og mixeddouble i badminton. I alle sportsgrene er det blevet til 11 medaljer. Målsætningen var fem.

/ritzau/