Dansk håndboldprofil: Vi skal leve på kontra

Det skal gå hurtigt i både kontrafasen og angrebsspillet op ad banen, hvis Danmarks håndboldkvinder skal gøre sig håb om flotte placeringer og metal ved de kommende års mesterskaber, mener playmaker Kristina "Mulle" Kristiansen.

- Vi skal leve på kontra. Vi er nogle små hurtige nogle, så det er klart, at vi bare skal ud over stepperne og af sted. Vi skal ikke slå bolden i jorden, vi skal derudad, siger hun.

Torsdag aftenen lykkedes det Danmark at besejre Østrig 42-27, og både kontraspillet og angrebet fungerede for danskerne i store perioder af kampen.

Problembarnet for det danske hold befinder sig derfor uden tvivl på egen banehalvdel.

- Man kan altid forbedre sig i forsvaret, og det skal vi også gøre. Man skal hjælpe hinanden, når nogle bliver sat.

- Vi kan godt lide at lave mange mål, men skal også blive bedre i forsvaret, siger playmakeren.

Landstræner Jan Pytlick var heller ikke tilfreds med det defensive spil mod østrigerne. 27 mål er for mange mod et hold, som helst ikke skulle kunne passere de danske keepere mere end 20 gange, mener han.

Danmark er favoritter i EM-kvalifikationspuljen, hvor modstanderne udover Østrig er Litauen og Ukraine. De to bedste hold sikrer sig plads ved slutrunden i Ungarn og Kroatien næste år.

Søndag møder danskerne Litauen på udebane, hvor flere af de vigtige EM-point skal sættes på kontoen. Favoritværdigheden får dog ikke spillerne til at tage let på kampene.

- Hvis vi bare går ud og laller, får vi ikke noget ud af det.

- Det er jo testkampe op til VM, men samtidig, hvis vi ikke vinder de her kampe, er der ikke noget mesterskab til næste år. Man skal være der 100 procent, lyder det fra Kristiansen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip