Dansk herredouble taber fransk finale til verdensettere

Det lykkedes ikke for badmintonspillerne Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen at vinde deres første Super Series-titel i karrieren, da parret søndag spillede finale i herredouble ved French Open i Paris.

Som frygtet var de suveræne verdensettere Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong for stærke, og de vandt 21-14, 21-19.

Dermed har sydkoreanerne vundet de seneste fire Super Series-turneringer, French Open, Denmark Open, Korea Open og Japan Open.

Danskerne gik ind til finalen i Paris med bevidstheden om, at de i sidste uge tabte klart til Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong i første runde ved Denmark Open i Odense.

Til gengæld besejrede Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen deres sydkoreanske modstandere ved All England i marts, og danskerne var kun bagud 1-2 i indbyrdes opgør før søndagens finale.

De useedede danskere kom dårligt i gang med finalen, der blev indledt på sydkoreanernes præmisser.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen kom til at afgive initiativet og måtte på hårdt defensivt arbejde. Og selvom det blev bedre, var det umuligt at komme på omgangshøjde med de suveræne modstandere.

Lee Yong Dae leverede i sættets afsluttende duel nogle gode opsamlinger, inden han smart satte danskerne skakmat ved at løfte bolden hen over den mere end to meter høje Mads Pieler Kolding.

Danskerne var dog langt fra slået. De kløede ufortrødent på og førte 11-10 ved coachingen i andet sæt.

Bagud 15-20 afværgede de fire matchbolde, men på den femte smashede Yoo Yeon Seong bolden ned på Mads Pieler Kolding.

Trods nederlaget kan danskerne se tilbage på en meget tilfredsstillende turnering i Paris.

I kvartfinalen fik de ram på OL-sølvvinderne Mathias Boe og Carsten Mogensen, og i semifinalen besejrede den danske finaleduo verdensmestrene fra Indonesien, Hendra Setiawan og Mohammad Ahsan.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen, der er nummer ni på verdensranglisten, kom med finalepladsen tættere på deres mål om at sikre en billet til OL i Rio næste år.

Det kræver en plads blandt de otte bedste på verdensranglisten, når OL-kvalifikationen slutter i maj næste år.

/ritzau/

Dagens Gossip