Dansk hitband: Det er en sindssyg rejse

- Jeg kan ikke huske, om det var sidste år, vi vandt karrierekanonen eller om det var sidste år, at vi udgav vores første album. Årene vælter sammen. Det har været en hel sindssyg rejse.

Sådan siger Jacob Bech-Hansen fra The Minds of 99 om de seneste par år, hvor karrieren for alvor har taget fart for det danske post-punk band.

Sidste år udgav bandet, der består af seks venner, deres selvbetitlede debutalbum, og det seneste år er de stormet frem i den danske musikbranche. Nu er de klar med endnu et album, og det er en lidt anden oplevelse af udgive plade nummer to.

- For os er det ligeså stort som sidst. Forskellen er dog, at vi ved, at der er nogen, der lytter til vores musik og tager stilling til det, og vi har mødt vores fans. Det er vildt fedt. Og så er der også større opmærksomhed omkring det denne gang, siger Niels Brandt, der er forsanger i bandet.

Karrieren startede for alvor for de seks ungdomsvenner, da de vandt Karrierekanonen i 2013. I 2014 udkom deres første album, der i løbet af det sidste års tid blandt andet har ført til, at bandet i år åbnede Orange Scene på Roskilde Festival.

- Det har været fedt at stå på de store scener, og Orange Scene var en kæmpe milepæl for os. Det var kæmpestort, og vi var dybt fokuserede. Men det sværeste er at optræde for ti mennesker, og det har vi prøvet, før vores første album kom. Vi har taget vores del af den slags job, griner Niels Brandt, der hurtigt bliver suppleret af et andet bandmedlem.

- Jeg tror faktisk, at det har været meget godt, for så sætter man mere pris på det, når man står foran 25.000 mennesker, for man ved, hvad forskellen er. Vi har prøvet at spille for ingen mennesker, siger trommeslageren Louis Clausen. 

Selvom der er sket mange ting for bandet, der er kendt for sange som "Hurtige Hænder" og "Det Er Knud Som Er Død", så sætter bandet også stor pris på at spille flere mindre koncerter. Det hele behøver ikke at foregå på de store scener.

- Dagen efter Orange Scene spillede vi på Nibe festival for en brøkdel af mennesker. Der var måske 300-400 mennesker, men det var en virkelig fed koncert. Det er to helt forskellige ting, og man mærker stemningen på en anden måde. Det er fedt at kunne gøre begge dele, siger Jacob Bech-Hansen.

De seks bandmedlemmer kan også mærke, at de er ved at have nogle loyale fans, og at flere og flere genkender dem på gaden. Det er en udvikling der er sket lidt efter lidt, men særligt det seneste år har de kunnet mærke forskel.

- Vi mødte eksempelvis nogle drenge i Horsens, der har været og se os 5-6 gange i år. De kommer til alle tingene og er bare nede med musikken. De var der også, da vi spillede i øsende regnvejr. De stod der bare, selvom de blev plaskvåde.

- Det synes jeg er vildt stort. Det der med at se, at musikken spejler sig og får et nyt liv hos nogle andre. Det var en stor oplevelse for mig at tale med de drenge. Vores fans er jo de vigtigste, siger Louis Clausen.

På trods af et travlt år, så har The Minds of 99 alligevel haft tid til at indspille et helt ny album i studiet. Det nye album "Liber" udkommer fredag den 16. oktober.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip