Dansk hitmager skal hylde Nobelpris-vinder

Den danske sangerinde Mø har leveret det ene hit efter det andet, og nu skal hun optræde ved en helt særlig lejlighed.

Den 11. december går hun på scenen og fyrer sine velkendte sange af ved Nobels Fredspriskoncert i Oslo, og det er et show, den 27-årige sangerinde ser frem til.

- Jeg voksede op i et videnskabeligt og kulturelt bevidst hjem, hvor udviklingen inden for menneskerettigheder og håb for fred var almindelige samtaleemner. Toneangivende personligheder inden for disse områder var beundret og en inspiration for min ungdoms aktivisme. Jeg har den dybeste respekt for Nobels fredspris - ikke kun den, men alle former for anerkendelse til dem, der prøver at gøre verden bedre, siger hun i en pressemeddelelse fra Sony Music.

Hitmageren, der er med på Major Lazers kæmpehit "Lean On", er beæret over at få lov til at stå på scenen og dermed efterfølge flere store internationale artister som Rihanna, Robyn, Cyndi Lauper, Annie Lennox og Omar Souleyman.

- At skulle optræde til Nobel Fredspriskoncert og være med til at sprede budskabet om "National Dialogue Quartets" meget vigtige arbejde er en stor ære. Jeg er beæret over at være en del af sådan en historisk begivenhed og følge i fodsporene af tidligere kunstnere og nogle af mine yndlingsartister, siger hun.

Nobels Fredspriskoncert er en årlig begivenhed, der arrangeres til ære for vinderen af Nobels fredspris. I år går den store pris til "National Dialogue Quartet" fra Tunesien, for deres "betydningsfylde bidrag i opbygningen af et pluralistisk demokrati i Tunesien i efterveerne af Jasminrevolutionen i 2011".

Hyldestkoncerten afholdes lidt uden for Oslo, hvor blandt andet Jason Derulo, Kygo, Aurora, A-ha og den tunesiske sanger Emel Mathlouti også vil optræde.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip