Dansk hitmager udlever drømmen om udlandet

Danskerne kender ham bedst for glade reggae-rytmer og hits som "Giv mig et smil" og "Uartig".

Nu viser hitmageren Wafande en hidtil fremmed side af sig selv i et nyt musikprojekt. Han har slået sig sammen med produceren og vennen Mikkel Andreas Nuplex Thomsen, og sammen udgiver de fredag deres første single under kunstnernavnet "Black Dylan".

Musikken er inspireret af soul og funk, og teksterne er på engelsk. Wafandes skift fra at synge på dansk til at synge på engelsk er ikke en tilfældighed, for han har længe haft en drøm om at slå igennem udenfor Danmarks grænser.

- En af vores største drømme er at få lov til at rejse med musikken og opleve verden samtidig med, at vi laver noget, vi elsker. Vi kan begge leve af musikken allerede nu, og det er en gave, så det er ikke bare det, det handler om, siger Wafande og bliver hurtigt suppleret af sin makker:

- Vi skal gerne hele verden rundt med det her. Det er planen.

Den 32-årige Voice Junior-coach er ikke bange for at drømme stort, og han er klar til at kaste sig ud i eventyret, selvom han ved, at det kan blive svært.

- Jeg er sgu ikke bleg for at sige, at jeg har høje ambitioner. Hvis man kunne udgive en plade på månen, så var jeg nok gået efter det også, griner Wafande og fortsætter:

- Jeg er opdraget på den måde, at hvis man har en drøm, så skal man gå efter den. Min far sagde engang til mig, at det bedste råd, han kunne give mig som musiker, var, at jeg aldrig skulle have en plan b. For lige så snart tingene bliver svære, så falder man tilbage på sin sikre løsning.

Det er langt fra første gang, at de to venner laver musik sammen. Før Wafande fik sit danske gennembrud, indspillede de en lang række sange. Dengang foregik det både på engelsk og fransk og på trods af, at de samlet set har lavet, hvad der svarer til tre albums, så har de aldrig forsøgt at udgive det før nu.

- Der har været rigtig mange gode ting imellem, og folk sagde "Det er fedt, det I laver. Kom nu ud med det", men vi var lidt tøvende omkring det. Først i 2013 besluttede vi os for, at nu skulle det være, siger Mikkel Andreas Nuplex Thomsen.

Siden "Giv mig et smil" blev et stort hit i 2011, har der også været fart på, og Wafande har spillet stort set været hver weekend de seneste år. Han håber, at de nuværende fans tager godt imod det nye musik.

- Jeg føler, at jeg står i en position nu, hvor jeg erfaringsmæssigt kan tillade mig at komme ud med noget nyt og overraske folk. Det kommer sikkert til at dele vandene, men det ville være mærkeligt, hvis jeg aldrig skulle vise, hvad jeg sidder og nørder med i studiet og har det fedt med, siger han.

Han understreger dog, at det ikke bliver et endeligt farvel til Wafande som solokunstner, og han lover at diske op med en sommerbasker næste år.

Førstesinglen "Don't Wanna Be Alone" udkommer fredag den 9. oktober, og det fulde album fra Black Dylan udkommer næste år.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip