Dansk imam afsløret af skjulte optagelser: Lærer muslimer om stening og pisk

TV2 har med skjult kamera filmet i Grimhøjmoskeen og kan nu dokumentere, at den danske imam Abu Bilal blandt andet lærer moskeens brugere om stening og pisk. Dette sker på trods af, at formanden for moskeen siger, at de overholder alle danske regler og opfordrer muslimer til at være aktive samfundsborgere. Det skriver tv2.dk.

De hemmelige optagelser, som bliver vist i den kommende dokumentarserie 'Moskeerne bag sløret', viser, at kvinder og børn er samlet i et lokale i moskeen, hvor de bliver undervist i det islamiske retssystem, sharia. 

- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, hører man Abu Bilal forklare i optagelserne.

Han fortsætter med at fortælle, at muslimer i den ideelle islamiske stat skal straffes, hvis de ikke følger sharialoven. Blandt andet skal utroskab straffes med stening, siger imamen:

- Hvis en gift eller skilt kvinde begår utugt, og hun ikke er jomfru og begår hor, så skal hun stenes til døden, siger han.

Abu Bilal forklarer derudover, at dødsstraf er i orden, hvis en muslim begår mord eller vender islam ryggen.

- Den, der frafalder sig religion, altså en frafalden, han skal slås ihjel. Eller en fornægtelse. En der fornægter fasten eller ikke tror på fasten. Hans dom er, at han er vantro. Hvis han er stædig og ikke vil faste, så bliver han dræbt.

Læs også: Danmark får sin første kvindemoské

I sidste del af undervisningen fortæller imamen kvinderne i rummet om, hvordan kvinder skal straffes for 'hor'. Hvis hun er jomfru og aldrig har været gift, kan hun 'nøjes' med piskeslag. Hvis hun er fraskilt, skal hun henrettes, fortæller han.

I en anden prædiken, som også er optaget med skjult kamera, fortæller Abu Bilal om en muslimsk kvinde, der selv valgte at blive stenet til døde for at blive renset, efter at hun havde begået hor.

Abu Bilal forklarer dog også i optagelserne, at den slags straffe ikke udføres i Danmark, skriver tv2.dk.

Ifølge Thomas Hoffmann, som er professor i koran- og islamstudier på Københavns Universitet, skal undervisningen i Grimhøjmoskeen ses som et udtryk for drømmen om det ideelle islamiske retssystem.

- På den ene side anerkender imamen, at stening ikke er en del af det her samfunds lov. Men set med hans øjne, så burde stening være tilladt i den bedste af alle verdener, nemlig den islamiske. Steningsstraffen peger på den ene side tilbage på en ideel retsnorm på Muhammads tid, men på den anden side udskydes den også til en ikke nærmere bestemt islamisk fremtid.

- Imamen minder om, at hvis fremtiden engang bliver islamisk, så er det her den lov, der skal efterleves. Så der er sådan en dobbelthed i forholdet til stening, fortæller professoren til tv2.dk. 

Han mener, at det er problematisk for integrationen, at muslimer bliver undervist i islamisk lovgivning, når de efterfølgende skal begå sig i det danske samfund. 

I den forbindelse er det en interessant udvikling, at Islamisk Trossamfund for nylig meldte ud, at de på ingen måde støtter steningsstraffen, hverken nu eller i fremtiden, mener han.Thomas Hoffmann påpeger, at det er problematisk for integrationen, når imamen underviser om straffe i henhold til denne fortolkning af islam, når kvinderne efterfølgende skal færdes i det danske samfund.

Det kan være med til at skabe en distance i forhold til de danske demokratiske værdier, forklarer han.

Formanden for moskeen ønsker ikke at udtale sig om de skjulte optagelser, før hele programmet er blevet sendt på TV2. 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip