Dansk Industri glæder sig over fremtidens folkeskole

Det er især udsigten til flere undervisningstimer og en større variation i undervisningen, som skal tilgodese behovene hos både de svage elever og de stærke elever, der falder i god jord hos DI.

»En god folkeskole er helt afgørende for dansk erhvervsliv. Det er her, grundstenene bliver lagt for fremtidens medarbejdere. Derfor er virksomhederne meget optaget af folkeskoleelevernes viden og færdigheder, og derfor er vi godt tilfredse med den nye reform,« siger administrerende direktør i DI, Karsten Dybvad, i en skriftlig meddelelse.

»Alt for mange unge forlader skolen uden grundlæggende forudsætninger, der gør dem i stand til at gennemføre en relevant uddannelse, der giver adgang til et job. Nu skaber partierne nye og bedre rammer for den danske folkeskole. Men det haster. Reformen er så vigtig for Danmark, at vi håber, den kan træde i kraft hurtigst muligt - helst allerede efter sommerferien 2014,« tilføjer han.

Reformen betyder blandt andet, at eleverne fremover får markant flere timer i dansk og matematik samt ekstra lektioner i natur/teknik.

»Dansk, matematik og naturfag er de grundfag, som alle andre fag hviler på. Derfor er det helt rigtigt at sætte særligt ind her. Uanset, hvor børnene skal hen efter skolen - om det så er erhvervsskole, universitet eller andet - skal de grundlægende, faglige forudsætninger være på plads,« slår Karsten Dybvad fast.

Dagens Gossip