Dansk Industri: Hele Danmark har ansvar for at få flygtninge i job

Skrevet af admin

20/09/2015

Dagens topnyheder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indkaldt erhvervs-, lønmodtager- og nødhjælpsorganisationer til et topmøde for civilsamfundet, der skal sikre, at de flygtninge, der kommer til landet, bliver integreret.

En af invitationerne er landet hos brancheorganisationen Dansk Industri (DI). Her glæder direktør Karsten Dybvad sig til blive inddraget.

- Det er et rigtig positivt initiativ, statsministeren har taget, og vi bidrager gerne fra DI’s side, skriver han i en mail til Ritzau.

- Jeg er enig med statsministeren i, at alle i Danmark har medansvar for, at vi får de flygtninge, der kommer her til landet, i job hurtigst muligt, efter de har fået opholdstilladelse.

Tidligere har Karsten Dybvad kritiseret tonen i debatten om udenlandsk arbejdskraft, som han synes i valgkampen op til valget den 18. juni var for hård.

Forud for torsdagens møde dæmper DI-direktøren dog sin kritik.

- Der er grænser for, hvor mange flygtninge vi kan tage imod og integrere i Danmark. Til gengæld er det vigtigt, at vi som samfund sætter effektivt ind for at integrere dem, som får opholdstilladelse her, siger Karsten Dybvad.

- Det er vigtigt, at flygtningene hurtigt kommer til at forsørge sig selv, bidrager aktivt til vores samfund og på den måde bliver integreret. Myndighederne skal sørge for en hurtig sagsbehandling, så vi får minimeret den tid, de er på passiv forsørgelse.

Lars Løkke Rasmussen høster også stor ros fra Karsten Dybvad, der kalder Løkkes forslag om at få undersøgt, hvilken uddannelse og erhvervserfaring flygtningene har, for "godt og nødvendigt."

Ifølge den borgerligt-liberale tænketank Cepos bør parterne på mødet overveje en indslusningsløn til flygtninge, der kommer til landet.

- Hvis en flygtning kun kan producere for 70 kroner i timen, er det vanskeligt at finde en arbejdsgiver, der vil betale 110 kroner i timen. Det medvirker kraftigt til, at det kun er en ud fire flygtning, der er i job efter 10 år i landet, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen.

- Vores beregninger viser, at det på sigt kan øge beskæftigelsen med 7.000 personer. Det er næsten 20 gange større effekt end integrationsydelsen, der øger beskæftigelsen med 400 personer.

/ritzau/