Dansk Industri roser Thornings indsats i Japan

Skrevet af admin

04/03/2014

Dagens topnyheder

Med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen for det største erhvervsfremstød nogensinde i Asien er der blevet sparket døre ind til det politiske system. Det har været altafgørende for danske virksomheder.

Det siger direktør i DI Thomas Bustrup, der er med delegationen i Japan.

Fra onsdag må erhvervsdelegationen undvære Helle Thorning-Schmidt, der afbryder rejsen og tager direkte til det hasteindkaldte EU-topmøde, hvor stats- og regeringschefer skal drøfte den aktuelle krise, der er opstået mellem Ukraine og Rusland.

- Statsministerens deltagelse i erhvervsfremstødet til Japan har været af uvurderlig betydning for de danske virksomheder.

- Hendes tilstedeværelse og personlige engagement har betydet, at japanerne har stillet med repræsentanter fra det politiske system og fra virksomheder, som man ellers ikke før har haft held til at få i tale, siger direktør Thomas Bustrup til Ritzau.

Tirsdag har statsministeren deltaget i et møde med en håndfuld danske virksomheder som Novo Nordisk, Lundbeck, Leopharma og Coloplast.

- De fik lejlighed til i en lille kreds at møde Japans højeste embedsmænd og beslutningstagere fra sundheds- og velfærdsministeriet og mulighed for direkte kontakt med viceministeren.

- De var ikke mødt op uden statsministerens deltagelse, og det kan skabe endnu flere aktiviteter for de danske virksomheder i Japan, siger Thomas Bustrup.

Desuden roser DI-direktøren Helle Thorning-Schmidt for at være særdeles godt forberedt og meget engageret i sin indsats for den store erhvervsdelegation.

- Det er noget, der virker, at en så engageret repræsentant er bag, og at det fungerer på alle niveauer, siger Thomas Bustrup.

Med en statsminister i spidsen, kan der tales politik, og dørene ind til de politiske systemer kan blive åbnet. Når repræsentanter fra kongehuset rejser med erhvervsdelegationer, er den politiske vinkel ikke med i programmet.

Erhvervsdelegationen fortsætter rejsen til Sydkorea, men nu bliver det med udviklings- og handelsminister Mogens Jensen (S) som repræsentant fra den danske regering. Den erhvervsmæssige del af fremstødet gennemføres, men de politiske forhandlinger udskydes.

/ritzau/