Dansk Industri: Skattelettelser frem for skatteordninger

Skrevet af admin

29/03/2016

Mest læste i dag

At der bliver ansat markant flere udlændinge på lukrative skatteordninger i Danmark er et udtryk for, at det er vigtigt at få marginalskatten ned under 50 procent, mener Dansk Industri (DI).

- Det viser bare, hvor vigtigt det er, at vi får gjort noget ved marginalskatten og den øverste topskat her til efteråret, når der kommer skattereformforhandlinger, siger Kent Damsgaard, som er vicedirektør i Dansk Industri.

Jyllands Posten skriver tirsdag, at en rundspørge blandt 12 virksomheder i C20-indekset viser, at antallet af udlændinge på den såkaldte forskerordning i de 12 virksomheder er steget med 70 procent siden januar 2014.

- Det er et udtryk for, at der er et massivt behov for at kunne tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft i Danmark, siger Kent Damsgaard.

- Lige så vigtigt det er at tiltrække den udenlandske specialist, lige så vigtigt er det at kunne fastholde den danske specialist i Danmark.

I 2014 blev ordningen lempet, og man satte lønkravet ned til 62.300 kroner i stedet for 70.600 kroner.

Der var bred politisk opbakning til lempelsen, men DI kaldte den for en "lappeløsning".

- Som vi også har sagt tidligere, så er ordningen jo kun en lappeløsning, for det, der er behov for, er, at vi får sænket skatten på den sidst tjente krone til under 50 procent for alle.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) meddeler i en mail, at han mener, at ordningen fungerer, men at han helst vil se generelle skattelettelser.

- Jeg har altid haft den helt generelle holdning, at det er bedre at give generelle skattelettelser til alle danskere end til særskilte grupper, skriver han.

- Når det gælder aftalen om international rekruttering – som jeg selv var med til at forhandle på plads – er det da herligt, at den ser ud til at virke. Det gør jo, at vi nemmere kan få højt kvalificeret arbejdskraft til landet.

Hører man under forskerordningen, så betaler man typisk lidt over 30 procent i skat.

/ritzau/