Dansk inflation rammer bunden

Inflationen slog sin egen bundrekord i august med en stigning på bare 0,4 procent i forhold til august måned sidste år. Især priserne på benzin, bøger og kød trak ned.

I Realkredit Danmark forventer cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig nu en gennemsnitlig inflation på 0,8 procent i 2013 mod 2,4 procent i 2012.

»Samlet set er kursen nu sat mod, at den gennemsnitlige inflation i 2013 vil lande på det laveste niveau siden 1953 - altså den laveste inflationsrate i hele 60 år,« skriver Chrisatian Hilligsøe Heinig i en kommentar til tallene.

Han glæder sig over den laveste inflation i 45 år, som kan understøtte det begyndende opsving i dansk økonomi gennem et større privatforbrug.

»Den rekordlave inflation betyder, at de afdæmpede lønstigninger er tilstrækkelige til at sikre danskerne en pæn reallønsfremgang i år, og de disponible indkomster nyder også godt af skattelettelser og lave renter. Det betyder samlet set, at husholdningsbudgettet løber længere på literen i år end sidste år, og kombinerer vi det med, at forbrugertilliden er kommet i positivt terræn, er der mere og mere, der tyder på, at vi kan være på vej til at få sat en stopper for mere end tre års forbrugstørke i dansk økonomi,« skriver Christian Hilligsøe Heinig.

Dagens Gossip