Dansk ishockey siger farvel til omstridt udlændingeloft

Skrevet af admin

20/02/2016

Dagens topnyheder

I en årrække har danske ishockeyklubber højst måttet skrive kontrakt med otte udenlandske spillere, men det omstridte udlændingeloft er på vej ud.

Begrænsningen har været på kant med EU-reglerne om arbejdskraftens frie bevægelighed, og nu erkender Danmarks Ishockey Unions (DIU) direktør, Ulrik Larsen, at ishockeysportens love må skrives om.

- Der ligger en redegørelse klar fra Danmarks Idrætsforbund i næste uge, men jeg kan godt afsløre, at udlændingeloftet i den danske liga bliver fjernet, siger Ulrik Larsen til BT.

Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF) har med landsholdsmålmand Sebastian Dahm som afsender krævet loftet fjernet, og kulturminister Bertel Haarder (V) gik tidligere på året ind i sagen og bad om en redegørelse.

DIU-direktør Ulrik Larsen har været en ihærdig fortaler for en fortsat begrænsning, vel vidende at loftet formentlig var i strid med EU-reglerne.

Det er nemlig godt for både talentudviklingen og økonomien i de danske klubber, at antallet af udenlandske importspillere bliver holdt nede, mener han.

- Loftet har været en ren vind-vind-sag for ishockeysporten i Danmark, og vi vil meget gerne beholde det på en eller anden måde, sagde Ulrik Larsen for tre uger siden til Ritzau.

- Vi kender godt loven, og det har alle gjort, siden loftet blev vedtaget i 2009. Der er stort set ingen forurettede her. Men får vi at vide, at vi gør noget forkert, må vi lave det om. Vi skal selvfølgelig være lovlydige borgere.

Ulrik Larsen har dog ikke opgivet at få et system, der både lægger bånd på udlændingeantallet og holder sig inden for reglerne.

- DIF har indvilget i at prøve at hjælpe os med, hvordan vi så kan gøre fremadrettet. Hvad må vi, og hvad må vi ikke, så vi får lavet et system, der holder sig inden for lovgivningen, siger Larsen.

/ritzau/