Dansk ishockeykomet er klar til at forlænge sæsonen

Nikolaj Ehlers har ikke lagt skjul på, at hans første NHL-sæson har trukket tænder ud, men det unge ishockeytalent forlænger hellere end gerne sæsonen med yderligere et par dage.

Hvis Danmark slår Kasakhstan mandag, og Schweiz dagen efter taber point mod Tjekkiet, venter der det danske ishockeylandshold en kvartfinale, og den slags kan den 20-årige Winnipeg-spiller sagtens mobilisere kræfter til.

- Helt sikkert. Det er jo fedt, det her. Jeg glæder mig sådan set bare til at komme ud at spille med de drenge igen, siger Nikolaj Ehlers.

Kasakhstan er allerede sikker på at rykke ned, så holdet har kun æren at spille for.

Men man skal alligevel ikke forvente en let opgave mod et hold, der har spillet en række tætte kampe ved VM.

- Vi ved, hvad Kasakhstan kan. Det er et hold, der har bevist, at det godt kan spille ishockey og har givet gode nationer god modstand i denne turnering.

- Det bliver ikke nogen let kamp overhovedet, men jeg tror på, at vi kan tage tre point med derfra, siger Nikolaj Ehlers.

Opskriften bliver nogenlunde den samme som mod Tjekkiet, hvor danskerne blot fik én udvisning undervejs.

Hvis danske spillere, som i turneringens indledning, kører i fast rutefart mod straffeboksen, kommer de i problemer mod et kasakhisk hold med et stærkt overtalsspil.

- Mod Tjekkiet fik vi taget de dumme udvisninger ud af vores spil, og det var den store forskel til kampene mod Norge, Sverige og Schweiz. Det skal vi gøre igen. Det bliver en god kamp, og vi glæder os alle sammen, siger Nikolaj Ehlers.

Kampen mellem Danmark og Kasakhstan begynder klokken 19.15. Dagen efter spiller Schweiz og Tjekkiet en kamp, der har afgørende betydning for Danmarks VM-skæbne.

Får Danmark flere point mod Kasakhstan, end Schweiz henter mod Tjekkiet, er Danmark blandt de otte bedste for første gang siden 2010.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip