Dansk ishockeymålmand flået ud i danskerkamp i NHL

Skrevet af admin

22/12/2015

Dagens topnyheder

Der var danskeropgør i den nordamerikanske hockeyliga, NHL, natten til tirsdag.

Danske Frans Nielsen og New York Islanders tog imod den danske keeper Frederik Andersen og Anaheim Ducks. Et opgør som Frans Nielsen og Islanders endte med at vinde 5-2.

Den danske keeper Frederik Andersen har indtil videre haft et succesfuldt år.

Blandt andet har den 26-årige målmand fra Herning skubbet konkurrenterne til posten mellem stængerne til side, og Anaheim er efter en skidt start begyndt at hale ind på de andre hold i divisionen.

Men mandag fik Andersen ikke et ben til jorden.

I løbet af de sidste fem minutter af første periode scorede Islanders tre mål på danskeren, som blev flået ud efter periodens slutning efter at have lukket tre mål ind på de første 11 skud.

Frederik Andersens træner var ikke imponeret over danskerens præstation.

- Når man kender Freddie (Frederik Andersen red.) godt, kan man se, hvornår han er på, siger Anaheims træner, Bruce Boudreau, til NHL.com.

- Pucke, som han normalt ville holde fast på og kontrollere, sprang fra ham. Han var der bare ikke i aften. Hvis vi var kommet ud efter første periode med 1-1, ville kampen være gået anderledes, siger Boudreau.

Frederik Andersen ærgrer sig over, at han blev taget ud fra kampen, men han forstår sin træners reaktion.

- De scorede to mål ret hurtigt, siger danskeren til lokalmediet Orange County Register.

- Det er trænerens beslutning. Han prøvede at skabe lidt røre. Jeg synes, John Gibson kom ind og gjorde det godt, siger danskeren om sin konkurrent, der tog plads i målet. Gibson endte med 18 redninger på 19 skud.

Frans Nielsen fik 20 minutter på isen for New York Islanders uden at lave point.

/ritzau/