Dansk ishockeystrid om spilleres vilkår bryder ud på ny

Skrevet af admin

07/01/2016

Dagens topnyheder

Der er kølig luft mellem ishockeyspillernes faglige organisation, Danske Elitesportsudøveres Forening, og spillernes arbejdsgiver i Dansk Ishockey Union, DIU.

Den dårlige stemning er opstået efter, der har været en række sager om dårlige ansættelsesforhold for ishockeyspillere, der blandt andet ikke er forsikret mod livslange skader.

I sommer truede en konflikt med at lægge isen øde, men dengang løste konflikten sig i første omgang.

Spillerne vil nu gerne mødes og indgå en dialog om, hvordan man løser problemerne, men Dansk Ishockey Union har afvist.

- Vi har i flere måneder forsøgt at få en dialog i gang om rammerne for dansk ishockey.

- Det er på tide, at unionen og klubberne kommer tilbage til forhandlingsbordet, siger Mark O. Madsen, der er formand for Danske Elitesportsudøveres Forening, i en skriftlig kommentar.

Mark O. Madsen mener, at DIU er løbet fra en aftale.

- Kort før jul meldte Dansk Metal (Metal Ligaens sponsor) ud, at DIU og Ligaforeningen var indstillet på at mødes med os, men til os har de afvist alle henvendelser.

- Det er vi naturligvis meget forundrede og skuffede over. Vi er simpelthen nødt til at få gang i forhandlingerne om en overenskomst nu, mener han.

Mark O. Madsen bakkes op af ishockeyspiller Morten Andreasen, der er ishockeyspillernes repræsentant i Danske Elitesportsudøveres Forening.

- Vi bliver nødt til at få fair forhold på plads for spillerne i dansk ishockey. Og det skal vi finde frem til i samarbejde med unionen og Ligaforeningen.

- Vi håber derfor på, at unionen og Ligaforeningen er klar til at mødes med os, siger Morten Andreasen.

/ritzau/