Dansk jobindsats blandt verdens dyreste

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har indhentet tallene, netop som regeringen varmer op til en omlægning af beskæftigelsespolitikken til efteråret.

»Vi har lav ledighed i forhold til mange andre lande i Europa, men bruger langt flere penge for at få ledige i job. I stedet for at diskutere dagpenge har vi brug for en kulturændring, hvor vores jobcentre får større kendskab til de lokale jobåbninger. I dag går mange stillinger uden om jobcentrene, fordi de ikke er gode nok til at fastholde kontakten med virksomhederne,« siger DA-direktør Jørn Neergaard Larsen, som vil måle jobcentrene på, hvor gode de er til at servicere de lokale virksomheder.

Til efteråret kommer et udvalg under Beskæftigelsesministeriet med anbefalinger til beskæftigelsespolitikken, herunder løntilskud og praktik. Meget tyder på, at netop private virksomheder skal inddrages mere.

»Vi skal have mere ud af de penge, vi bruger på at få ledige i job. Vi kommer til at se på blandt andet den virksomhedsrettede indsats,« siger de Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R), som dog ikke vil konkretisere planerne nærmere, før udvalget har offentliggjort sin undersøgelse.

Fagbevægelsen og kommunerne er enige i, at systemet trænger til et større kvalitetsløft, men advarer mod at skære i uddannelsen til de ledige og indføre mere bureaukrati.

»Uddannelse er den bedste vej til job, hvis det bliver brugt rigtigt,« siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

På onsdag offentliggør Rockwool Fonden en undersøgelse, som analyserer, hvad vi får ud af de mange beskæftigelsesmilliarder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip