Dansk jobvækst fejrer treårs jubilæum i april

Skrevet af admin

21/06/2016

Dagens topnyheder

Den danske lønmodtagerskare voksede med 2300 personer i april, oplyser Danmarks Statistik. Dermed havde i alt 2.645.400 personer et lønmodtagerjob.

Beskæftigelsen er steget i de seneste tre år, hvor der i gennemsnit er blevet 2900 flere personer med et lønmodtagerjob om måneden. Det er gode nyheder, siger økonomer.

- Med dagens tal kan vi fejre treårs jubilæum, for på nær en enkelt måned har beskæftigelsen været uafbrudt stigende siden april 2013, siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, i en kommentar.

- Vi regner med, at stigningen fortsætter også de næste par år, for der er grund til at tro, at opsvinget får lidt mere fart på. Men det er klart, at det er usikkert, siger Las Olsen.

Han nævner blandt andet den britiske folkeafstemning om EU-medlemskabet som afgørende faktor.

- Et britisk farvel til EU vil for eksempel kunne dæmpe væksten i Europa så meget, at jobopsvinget bliver sat på pause, siger Las Olsen.

Ifølge cheføkonom Niels Rønholt fra Jyske Bank er jobvæksten aftaget en smule.

- En stigning i beskæftigelsen på godt 2000 personer på månedsbasis er ganske fint og bestemt ikke en dårlig nyhed.

- Men stigningstakten er løjet en lille smule af. Der er tale om den mindste månedlige stigning siden april 2015. I de seneste måneder er det gået op med 4000-5000 per måned, skriver han i en kommentar.

Det er fortsat de private virksomheder, der udvider med flere ansatte, mens der bliver færre offentligt ansatte.

Privatansatte i virksomheder og organisationer steg med 4000 personer fra marts til april. Samtidig faldt antallet af lønmodtagere inden for offentlig forvaltning og service med 1700 personer.

Danmarks Statistik medregner alle lønmodtagere i denne statistik, uanset om de arbejder på hel- eller deltid, og uanset om de har bopæl i eller uden for Danmark.

/ritzau/