Dansk journalist tilbageholdt i Kairo er løsladt igen

En dansk journalist, Stefan Sigaard Weichert, som mandag blev tilbageholdt i forbindelse med masseanholdelser i Kairo, er løsladt igen, bekræfter Det Arabiske Netværk for Informationer om Menneskerettigheder (ANHRI).

Adskillige personer blev anholdt i den egyptiske hovedstad mandag, da aktivister var samlet i protest mod præsident Abdel Fattah al-Sisi.

Stefan Sigaard Weichert, som ifølge sin hjemmeside har arbejdet for det engelsksprogede medie al-Ahram Weekly, blev taget med på en politistation i Dokki, der ligger centralt i Kairo.

Danskeren bekræfter tirsdag på Facebook, at han er løsladt.

Den egyptiske avis al-Masry al-Youm skriver, at politiet i Dokki brugte tåregas for at sprede forsamlingen af demonstranter i Dokki.

Protesten 25. april faldt sammen med en helligdag i Egypten, Sinais befrielsesdag, hvor egypterne fejrer Israels tilbagetrækning fra halvøen i 1982.

66 personer blev ifølge ANHRI tilbageholdt under demonstrationerne over hele landet. Blandt andet i Kairo, men også i byer både nord og syd for hovedstaden. Færre end ti af dem er løsladt, skriver organisationen.

De fleste anholdelser er sket i det centrale Kairo på Talaat Harb-gaden, der løber ned til Tahrirpladsen, som i 2011 var centrum for en revolution, da millioner af egyptere gik på gaden.

En mindre gruppe blev mandag anholdt i Aswan, der ligger 700 kilometer syd for hovedstaden. Der er tilsyneladende flere udlændinge blandt de anholdte.

Utilfredsheden med Sisis politik har ført til flere protester på det seneste. Det udløste vrede, da præsidenten for nylig forærede to ubeboede øer, Tiran og Sanafir i farvandet mellem Saudi-Arabien og Egypten, til Saudi-Arabien.

Også internationalt er Egypten under pres, efter en italiensk studerende tidligere på året blev fundet dræbt og torteret i en grøft.

Flere anonyme politikilder har sagt til nyhedsbureauet Reuters, at Regeni Giulio blev tilbageholdt af politiet, inden han forsvandt i slutningen af januar.

Siden har Egyptens indenrigsminister truet det internationale nyhedsbureau med retsforfølgelse.

/ritzau/

Dagens Gossip