Dansk kanindrab i liveradio går verden rundt

Skrevet af admin

27/05/2015

Mest læste i dag

Radio24syv forarger lige nu danskere og flere internationale medier, efter de mandag morgen slog en kanin ihjel med en cykelpumpe for åben mikrofon.

Radioværterne Asger Juhl og Kristoffer Eriksen valgte at slå kaninungen "Allan" ihjel i et program, hvor de adresserede danskernes "hykleriske forhold til dyrevelfærd".

Siden det opsigtvækkende drab har de understreget deres pointe i en pressemeddelelse på stationens hjemmeside.

- Vi ønskede at udstille det store hykleri, der omgiver vores forhold til dyr. Indtil videre er vi lykkedes med dette, skriver Radio24syv.

At drabet skulle være nødvendigt for diskussionen, vækker i dag stor undren hos store internationale medier som engelske BBC og The Independent og franske Le Monde.

Flere af dem trækker paralleller til det voldsomt debatterede drab på girafungen Marius sidste år, der lagde Københavns ZOO-direktør Bengt Holst for had i flere medier.

Også under mandagens udsendelse mødte kanindrabet modstand.

Radio24syv havde inviteret den danske dyreelsker og realitystjerne Linse Kessler i studiet, og hun forsøgte ihærdigt at stoppe drabet ved at jagte radioværten Asger Juhl rundt om et bord.

Jagten var dog forgæves. Kaninen måtte lade livet efter fire slag i hovedet med en cykelpumpe. En metode som radioværterne havde fået anbefalet af eksperter, som værende den mest humane.

Efter kaninen var erklæret død, blev den tilberedt og spist af værterne.

På Radio24syvs hjemmeside skriver stationen til sit forsvar:

- Forbrugere slår ikke selv dyr ihjel, men vi køber og spiser dyr, der har levet triste liv. Vi ser det bare ikke, og vi anser ikke dyrene for at være lige så "søde" som kaninen.

/ritzau/