Dansk kødkæmpe i økonomisk uvejr

Den store kødforædlings-virksomhed Skare i Vejen er presset hårdt på både økonomi og problemsager. Det skriver dagbladet Børsen. Skaregruppen, der ejes af Skare-familien, presses primært af  stigende indkøbspriser i hovedselskabet Skare Meat Packers. Det har tvunget stifterfamilien, med direktør Kurt Skare i spidsen, til at skyde 16 millioner kroner i selskabet for at redde egenkapitalen. Skare Meat Packers omsatte for 1,1 mia. kr. og præsterede et underskud på 16 mio. kr. i 2012.

- Det seneste regnskabsår har været træls for os. Det skyldes blandt andet, at efterspørgslen er moderat på grund af krisen, siger Kurt Skare til Børsen.

Skare er ikke kun ramt af økonomiske problemer. Virksomheden er også genstand for en stribe problemsager med medarbejdere, fagforbund og Arbejdstilsynet. - I forhold til virksomhedens størrelse har vi udsædvanligt mange sager med dem. De fortolker overenskomsten, som en vis herre fortolker biblen, siger Peder Pedersen, formand for fagforbundet NNF i Sydjylland til Børsen.

Skare har senest også optrådt på Fødevarestyrelsens sorte liste, fordi der var købt kød fra en hollandsk producent, der mistænkes for at have blandet hestekød i oksekød.

Overfor Børsen afviser Kurt Skare, at der har været problemer med Fødevarestyrelsen og i forhold til medarbejdersagerne siger han:

- Det er meget vanskeligt at drive virksomhed her i landet. Og hvis man skulle starte en ny, ville man nok ikke gøre det i Danmark.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip