Dansk kok efter småfejl: Norge var den rigtige vinder

Skrevet af admin

28/01/2015

Mest læste i dag

Den danske kok Kenneth Hansen måtte onsdag aften nøjes med en sjetteplads ved det uofficielle VM for kokke, Bocuse d'Or.

Han var på forhånd udråbt som en af favoritterne ved kokkekonkurrencen, der fandt sted i den franske by Lyon, men endte med at gå skuffet derfra.

- Jeg er rigtig, rigtig skuffet, men vi lavede en del småfejl i løbet af dagen, og med det niveau, der har været i år, så bliver den slags straffet benhårdt. Det var generelt en masse småfejl, nogle finjusteringer og sådan, siger Kenneth Hansen.

Det blev nordmanden Ørjan Johannessen, der vandt guld, mens USA vandt sølv, og Sverige fik bronze.

Det er femte gang, Norge vinder guld, mens Frankrig er strøget til tops syv gange i konkurrencen, der har været afholdt 15 gange.

Undervejs i kogedysten var der problemer med udstyret.

- Der var lidt problemer med en ovn og en stikkontakt. Det er altid et ekstra stressmoment, men det er sådan, det er i sådan en konkurrence.

- Både min træner og assistent leverede toppræstationer, men jeg levede ikke selv op til det, jeg skulle, så det er jeg selvfølgelig ked af, siger Kenneth Hansen.

Den danske kok vandt sammen med sin assistent Kasper Kristensen sølv ved det uofficielle kokke-EM, Bocuse d'Or Europe, i maj sidste år.

Bocuse d'Or fungerer skiftevis hvert år som enten EM eller VM og betragtes som de uofficielle mesterskaber for konkurrencekokke. Deltagerne har fem timer og 35 minutter til at lave en fiskeret og en kødret.

I Lyon kæmpede Kenneth Hansen mod kokke fra 23 andre lande om at blive kåret til verdens bedste. I sidste ende var det dog den rigtige, der vandt, lyder vurderingen.

- Norge var bestemt en fortjent vinder, det må jeg sige. Nu skal vi lige have en gravøl, og så skal vi tilbage til Danmark i morgen, siger Kenneth Hansen.

På forhånd var det bestemt, at hovedingredienserne skulle være kød fra perlehøns og ørred.

/ritzau/