Dansk kok slutter uden for top-3 ved EM efter syltedrama

Skrevet af admin

11/05/2016

Dagens topnyheder

Værtslandet Ungarn snuppede hovedprisen ved Bocuse d'Or Europe, det uofficielle EM for kokke, onsdag aften.

Den danske kok Morten Falk måtte nøjes med en 10.-plads, da han og hans assistent, Emil Rodam, smed for mange råvarer væk.

- Det trækker mange minuspoint, siger Falks coach ved kokke-EM, Jeppe Foldager.

Der gik ikke noget galt i konkurrencen ifølge coachen. Faktisk forløb alt efter planen. Danskerne var blot uopmærksomme på, at det ville koste dem en straf, da de skar kød væk og kasserede det i stedet for at bruge det hele.

- Selvfølgelig er vi skuffede. Når man rejser ned for at vinde en podieplads, er man ikke tilfreds med en 10.-plads, siger Jeppe Foldager.

Det væsentlige er imidlertid, tilføjer Foldager, at den danske kok med 10.-pladsen er kvalificeret til Bocuse d'Or næste år. Så er det "lige meget, om man bliver nummer fire, syv eller ti".

Norge og Sverige tog henholdsvis anden- og tredjepladsen ved konkurrencen, der fandt sted i den ungarske hovedstad, Budapest.

Den danske kok fik konfiskeret hjemmesyltede svampe og løg umiddelbart før konkurrencen, da det er i strid med reglerne.

Holdet var dog forberedt på, at netop det kunne ske, og derfor betød arrangørernes indgreb ikke noget, fortæller Jeppe Foldager.

Konkurrencen er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse, og VM-udgaven blev første gang afviklet i 1987.

Bocuse d'Or Europe - det uofficielle EM - fungerer som kvalifikation til Bocuse d'Or året efter. Begge konkurrencer afholdes med to år imellem.

Kokke-EM afholdes næste gang i Norge. Det blev meddelt under medaljeceremonien i Budapest onsdag.

/ritzau/