Dansk koncern skal levere elforsyning til Mozambique

Den danske entreprenørkoncern Per Aarsleff har vundet en kontrakt om elforsyning i Mozambique i det sydøstlige Afrika.

Kontrakten har en værdi af 520 millioner kroner og finansieres af Danida, oplyser den danske koncern i en meddelelse til fondsbørsen.

Per Aarsleff skal stå for etablering af 140 kilometer 275 kV-højspændingsledninger og 100 kilometer 110 kV-højspændingsledninger samt fire transformerstationer nord og nordøst for hovedstaden Maputo.

Projektet finansieres af Danida Business Finance, og Aarsleff udfører kontrakten i et joint venture med det portugisiske entreprenørselskab Seth S.A.

Dermed har projektet endnu et dansk aftryk, for Seth S.A. er et datterselskab af danske MT Højgaard, som får 160 millioner kroner i forbindelse med opgaven. MT Højgaard-koncernen ejer 60 procent af Seth S.A.

Elforsyningen skal være færdig i løbet af 30 måneder. Bygherre på projektet er Electricidade de Mozambique, som er det statsejede elforsyningsselskab i det sydøstafrikanske land.

Den danske Aarsleff-koncern har netop speciale i store infrastrukturprojekter.

I Danmark er koncernen blandt andet med til at ombygge Nørreport Station i København og har deltaget i opførelsen af Havmølleparken Horns Rev 2 og byggeri ved Aarhus Havn.

Aarsleff har også bygget citytunnelen i Malmø og stået for kystsikring ved Thulebasen i Grønland.

Per Aarsleff A/S er noteret på Københavns Fondsbørs og har i alt 3600 medarbejdere i ind- og udland.

/ritzau/

Dagens Gossip