Dansk korruptions-bekæmper spår Blatters endeligt i Fifa

En ny korruptionsskandale i den internationale fodboldorganisation (Fifa) kan blive dødsstødet for Sepp Blatter, der har været præsident i Fifa siden 1998.

Det vurderer Jens Sejer Andersen, der er international direktør i Play the Game, som arbejder for gennemsigtighed og mindre korruption i sport.

- Det her ser på kort- eller lidt længere sigt ud til at blive Blatters endeligt. Det er ikke holdbart for Fifa på nogen måde, hvis han fortsætter, siger han.

Det schweiziske politi stormede onsdag morgen et hotel i Zürich, hvor fremtrædende ledere i Fifa i øjeblikket er samlet forud for fredagens præsidentvalg.

Schweiz' justitsministerium bekræfter, at syv personer er blevet anholdt. Anklagen skulle gå på korruption.

- Fifa har systematisk løjet om korruptionsskandaler siden årtusindeskiftet. For fans af fodbold - og idræt generelt - er det her en god nyhed.

- Det er efterhånden ubærligt, at idrættens topledere kan søge ly for gigantiske korruptionsanklager, siger Jens Sejer Andersen, der har svært ved at vurdere, hvad udfaldet bliver af fredagens valg i Zürich.

- Jeg tror ikke, at der er nogen, der kan forudsige, hvad der sker på fredag. Lige nu er alle Fifas topledere i chok. Blatter vil forsøge at finde en vej ud, der sikrer, at han kan fortsætte.

- Endnu en sag skaber mistro til foreningsfriheden, og det skader foreningslivet, når denne grundlæggende borgerrettighed kan bruges til at dække over korruption, hvidvask af penge, bestikkelse og bedrag, slår Jens Sejer Andersen fast.

Til fredagens præsidentvalg får Sepp Blatter kun en enkelt modkandidat i skikkelse af Jordans prins Ali Bin Al Hussein.

/ritzau/

Dagens Gossip