Dansk kvinde anholdt på Greenpeace-skib: Ambassade sender hjælp

Den danske ambassade tog fredag kontakt til de russiske myndigheder for at få kontakt til den danske kvinde.

»Det har vi fået svar på kan lade sig gøre, og det vil ske i Murmansk tirsdag klokken 15 lokal tid,« siger Ole Egeberg Mikkelsen, chef for Borgerservice og Kommunikation i Udenrigsministeriet.

Den danske kvinde og resten af besætningen har været tilbageholdt på deres skib, efter de torsdag blev bordet af russiske soldater. Det skete, efter to aktivister onsdag var kravlet op på en olieboreplatform fra Gazprom for at demonstrere mod selskabets planer om at blive det første selskab, der producerer olie i vandene i Arktis.

De russiske myndigheder har truet med at retsforfølge de 30 personer fra Greenpeace og har også talt om at tiltale aktivisterne på pirateri.

Den danske ambassades udsending skal også eventuelt hjælpe med bistand til den danske kvinde, hvis det bliver nødvendigt, forklarer Ole Egbjerg Mikkelsen.

»Den første opgave er at finde ud af, hvilke sigtelser der i givet fald er tale om, og om der bliver tale om en sigtelse. Hvis der bliver tale om en sigtelse, kan ambassaden henvise til lokal advokatbistand,« siger han.

Arctic Sunrise var først forventet at nå Murmansk mandag, men dårligt vejr har forsinket ankomsten til havnebyen.

Dagens Gossip