Dansk kvinde dræbt med 35 knivstik i USA

Skrevet af admin

10/05/2016

Dagens topnyheder

En 76-årig dansk kvinde er blevet dræbt af 35 knivstik i den amerikanske delstat Massachusetts, hvor hun arbejdede som underviser på Quincy College i byen Plymouth.

Det skriver Metroexpress.

Drabet fandt formentlig sted torsdag aften, men blev først opdaget fredag morgen, da hun ikke mødte op for at undervise. Universitetet kontaktede hendes datter, som ringede til politiet, skriver Boston Globe.

Da politiet ankom til kvindens hus, var døren ulåst. Indenfor fandt politifolkene hende død med 35 knivlæsioner i hovedet, halsen og skuldrene.

- Det var et utroligt ondskabsfuldt angreb. En afskyelig og grusom handling, siger anklager Timothy J. Cruz til Boston Globe.

Politiet kender ikke motivet til drabet, men mistænker kvindens 24-årige nabo for at stå bag. Han har en fortid med psykiske problemer, og har flere gange truet med at begå selvmord.

Fredag aften fandt politiet hans bil efterladt på en bro over en flod, og vidner har fortalt, at de hørte et stort plask næsten samtidig med, at politiet fandt bilen.

- Vi tror, at han kan være sprunget, men vi ved ikke, om det er det, der er sket. Foreløbig har vi ikke fundet et lig, siger Timothy J. Cruz, der betegner den 24-årige som "meget farlig" til Boston Globe.

David Procopio, der er talsmand for politiet, siger til Boston Globe, at dykkere ikke har kunnet søge i floden i weekenden, blandt andet på grund af en meget stæk strøm. I stedet har man ledt efter den 24-årige med sonar fra både.

Vidner beskriver den 76-årige danske kvinde som en dygtig underviser og et afholdt menneske, og lokalmiljøet er i chok over drabet. Hun underviste i biologi, erfarer Metroxpress.

Til Boston Globe fortæller den 76-åriges datter, at hendes mor første gang kom til USA som teenager som led i et kulturelt udvekslingsprogram.

Hun blev så begejstret for landet, at hun siden flyttede derover og slog sig ned i Indianapolis, hvor hun i omkring 25 år arbejdede som kiropraktor.

Da hun blev pensioneret flyttede hun til Massachusetts, hvor hende datter og svigersøn bor, og her blev hun så tilbudt et job som underviser på Quincy College.

/ritzau/