Dansk kvinde gruppevoldtaget i Indien

En 51-årig dansk kvinde er blevet gruppevoldtaget af adskillige mænd i den indiske hovedstad, New Delhi. Det rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Voldtægten fandt angiveligt sted sent tirsdag aften i New Delhi, hvor kvinden blev truet med kniv af en gruppe på flere end seks mænd, lyder det.

Efter at have besøgt et af byens museer var kvinden faret vild på vej hjem til sit hotel i et populært backpacker-område, og hun henvendte sig til gruppen af mænd i nærheden af New Delhi Railway Station for at spørge om vej. Det skriver Press Trust of India.

- Hun var faret vild, da hændelsen skete. I øjeblikket har de pågældende politihold identificeret mistænkte, og de bliver afhørt. Efterforskningen er i gang, fortæller Raja Bhagat, en talsmand for politiet i Delhi, til AFP.

Den danske kvinde blev angiveligt ført til et øde sted, hvor voldtægten fandt sted.

Den vagthavende hos Udenrigsministeriets Borgerservice fortæller til Ritzau, at Danmarks ambassade i Indien yder hjælp til den danske statsborger.

Der er ikke umiddelbart nogen oplysninger om kvindens tilstand. Men ifølge politi-talsmand Bhagat fortalte kvinden en ven om voldtægten, da hun kom hjem til sit hotel, der ligger i bydelen Paharganj i det centrale New Delhi.

Ifølge The Times of India havde hun befundet sig i Indien i cirka en uge, da det seksuelle overfald fandt sted. Kvinden blev også frarøvet sine ejendele, lyder det.

Avisen skriver samtidig, at kvinden tilsyneladende har forladt Indien onsdag. Ifølge The Times of India er hun nu på vej mod København, og hun har angiveligt ifølge politiet afvist en medicinsk undersøgelse.

I sidste måned markerede mange indere et-året for den makabre gruppevoldtægt af en 23-årig kvinde i en bus i New Delhi.

Hun døde den 29. december 2012 - to uger efter udåden, der blev begået af seks mænd.

Voldtægten fremkaldte protester og vrede i Indien, hvor vold og chikane af kvinder er et kæmpe problem, og den satte et globalt fokus på Indiens behandling af kvinder.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip