Dansk kvinde gruppevoldtaget: Indisk politi jagter seks mænd

Politiet i New Delhi jagter seks mænd, der er mistænkt for en gruppevoldtægt af en 51-årig dansk kvinde. I løbet af torsdag har politiet gennemført flere ransagninger i den indiske hovedstad.

Sent onsdag meddelte politiet, at man havde anholdt to hjemløse, som mistænkes for at have deltaget i gruppevoldtægten og desuden at have berøvet den danske kvinde.

De to mænd skjulte deres ansigter for den ventende presse, da de torsdag var i retten i New Delhi. Ifølge nyhedsbureauet PTI afgjorde retten, at de to mænd bliver tilbageholdt i yderligere tre dage.

De to mænd har afsløret identiteten på de øvrige mistænkte over for politiet.

Times of India skriver, at gruppevoldtægten fandt sted i en lille have, der er omkranset af træer. Ifølge kvinden varede forbrydelsen ved i cirka tre timer, skriver avisen.

Haven ligger centralt i den indiske hovedstad, og kvinden blev skubbet derind tirsdag ved 16-tiden, efter at hun havde henvendt sig til en 25-årig mand for at spørge om vej i nærheden af New Delhi Railway Station.

I haven sad der flere mænd og drak alkohol, har den danske kvinde angiveligt fortalt politiet. Derefter blev hun berøvet sine ejendele.

- De holdt min hånd og sagde, at jeg ikke skulle slå alarm. De viste mig en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine ejendele. De tog omkring 700 euro, indisk valuta, en iPod, en mobiltelefon, briller og en bog.

- Efter det begyndte en af mændene af beføle mig og begyndte at tage mit tøj af. Da jeg modsatte mig det, truede de med at stikke mig. Jeg tryglede om, at de ikke skulle gøre mig fortræd, har kvinden fortalt til politiet ifølge Times of India.

Avisen skriver, at den danske kvinde insisterede på at komme med sin planlagte flyafgang mod København klokken 10.45 onsdag, og hun blev eskorteret af betjente til lufthavnen.

Den 51-årige kvinde beskrives som "traumatiseret", og hun kollapsede angiveligt i lufthavnen før afrejsen mod Danmark.

Danskeren har ifølge Times of India fortalt, at hun er indstillet på at hjælpe politiets efterforskere og i en retssag.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip